Cserszegi nyúlragu
Hozzávalók:
- nyúlhús
- fehérbors
- sárgarépa
- hagyma
- zöldpetrezselyem
- babérlevél
- szegfűszeg
- bors
- füstölt szalonna
- póréhagyma
- liszt
- tejföl
Fél liter cserszegi fűszeresben harminc percig főzök néhány szeletelt sárgarépát, két fej karikázott vöröshagymát, egy csomag petrezselymet, három babérlevelet, három szegfűszeget és néhány szem borsot, kihűtöm és egy kiló feldarabolt nyúlhúsra szűröm. Másnap füstölt szalonnát olvasztok, a zsírján alaposan körbesütöm a pácléből kiemelt, leszárított húst, majd kiszedem. A visszamaradt zsíron aranybarnára pirítok egy nagy szál felkarikázott pórét, aztán visszarakom a húst, és páclevét folyamatosan aláöntögetve puhára párolom. Végezetül egy evőkanál liszttel elkevert két deci tejföllel behabarom a lét.