Tokaji vaddisznótekercs
Hozzávalók:
- Vaddisznóhús
- olaj
- hagyma
- zöldpetrezselyem
- Pecorino Romano vagy
- Patmigano-Reggiano sajt
- őrölt bors
- füstölt sonka
- tokaji aszu
- dijoni mustár
- ketchup
Személyenként egy jó nagy szelet (húsz-huszonkét) deka színhúst veszek ,például combot, laposra kiklopfolom. Közben olajon karikázott hagymát dinsztelek, kiszedem, lecsöpögtetem majd zöldpetrezselyemmel együtt géppel összevágom, a végén pedig frissen reszelt sajtot keverek bele, személyenként úgy öt dekánnyit. A hússzeleteket borsozom, és rájuk kenem a pépet, aztán mindegyikre két-két vékony szelet füstölt sonkát fektetek, ezután feltekerem, megtűzöm ( vagy cérnával körbekötözöm), a visszamaradt olajban körbe sütöm, majd puhára párolom őket. Az elkészült tekercseket kiszedem, a pecsenyéhez személyenként egy evőkanál tokaji aszut, egy kávéskanál mustárt és egy evőkanál ketchupot keverek, és kiforralom.