fbpx

logo

    Tokaji vaddisznótekercs

    Tokaji vaddisznótekercs

    Hozzávalók:

    • Vaddisznóhús
    • olaj
    • hagyma
    • zöldpetrezselyem
    • Pecorino Romano vagy
    • Patmigano-Reggiano sajt
    • őrölt bors
    • füstölt sonka
    • tokaji aszu
    • dijoni mustár
    • ketchup

     

    Személyenként egy jó nagy szelet (húsz-huszonkét) deka színhúst veszek ,például combot, laposra kiklopfolom. Közben olajon karikázott hagymát dinsztelek, kiszedem, lecsöpögtetem majd zöldpetrezselyemmel együtt géppel összevágom, a végén pedig frissen reszelt sajtot keverek bele, személyenként úgy öt dekánnyit. A hússzeleteket borsozom, és rájuk kenem a pépet, aztán mindegyikre két-két vékony szelet füstölt sonkát fektetek, ezután feltekerem, megtűzöm ( vagy cérnával körbekötözöm), a visszamaradt olajban körbe sütöm, majd puhára párolom őket. Az elkészült tekercseket kiszedem, a pecsenyéhez személyenként egy evőkanál tokaji aszut, egy kávéskanál mustárt és egy evőkanál ketchupot keverek, és kiforralom.

    © 2024 ILLÉS és ILLÉS Kft. All Rights Reserved.