fbpx

logo

    Áfonyás-vörösboros vaddisznósült

    Áfonyás-vörösboros vaddisznósült

    Hozzávalók:

    • vaddisznóhús
    • pirospaprika
    • bacon
    • szegfűszeg
    • vadalaplé
    • liszt
    • almalé
    • vörösbor
    • áfonyadzsem
    • bors

     

    A kicsontozott gerincrészt sóval és paprikával bedörzsölöm,bacon szeletekbe göngyölöm, a szeletek végét szegfűszeggel rátűzöm a húsra,amit mérsékelt fokú sütőben másfél óra alatt készre sütök, közben szükség szerint vadalaplét öntögetek hozzá, de csak módjával.Kiveszem a húst , szaftjáról a fölösleges zsírt eltávolítom, azután egy kanál lisztet szórok bele, azzal tíz percig mérsékelt tűz fölött kevergetem, majd lassacskán hozzáadok két deci almalét, egy deci vörösbort és egy deci vadalaplét. Egy-két percnyi foralás után pár evőkanál cukor és tartósítószer nélküli áfonyadzsemet keverek bele, borsozom, és a húsra öntöm. Krumpli krokettel tálalom.

    © 2024 ILLÉS és ILLÉS Kft. All Rights Reserved.