Áfonyás-vörösboros vaddisznósült
Hozzávalók:
- vaddisznóhús
- só
- pirospaprika
- bacon
- szegfűszeg
- vadalaplé
- liszt
- almalé
- vörösbor
- áfonyadzsem
- bors
A kicsontozott gerincrészt sóval és paprikával bedörzsölöm,bacon szeletekbe göngyölöm, a szeletek végét szegfűszeggel rátűzöm a húsra,amit mérsékelt fokú sütőben másfél óra alatt készre sütök, közben szükség szerint vadalaplét öntögetek hozzá, de csak módjával.Kiveszem a húst , szaftjáról a fölösleges zsírt eltávolítom, azután egy kanál lisztet szórok bele, azzal tíz percig mérsékelt tűz fölött kevergetem, majd lassacskán hozzáadok két deci almalét, egy deci vörösbort és egy deci vadalaplét. Egy-két percnyi foralás után pár evőkanál cukor és tartósítószer nélküli áfonyadzsemet keverek bele, borsozom, és a húsra öntöm. Krumpli krokettel tálalom.