Őzgerinc whiskymártásban, gesztenyegaluskával
Hozzávalók:
- őzgerinc
- demi-glace
- bors
- só
- liszt
- olivaolaj
- fokhagyma
- whisky
- vaj
A körítéshez:
- gesztenye
- liszt
- vaj
- marhahúsleves (csontleves, alaplé)
- fehérbor
Kész demi-glace kel hozzá, ezt tehát jó előre elkészítem.Az őzgerincből ujjnyi vastag szeleteket vágok, borsozom, sózom, lisztbe forgatom, kevés olajon kisütöm őket. A visszamaradt olajhoz finomra vágott fokhagymát,gorombára tört zöld és piros borsot adok, leveszem a tűzről és fél-egy deci whiskyt,két deci demi-glace mártást és háromevőkanál vajat teszek bele, és tálaláskor a húsra öntöm. A gesztenyegaluskákhoz a gesztenyét puhára főzöm, szitán áttöröm, lisztet,vajat, húslevest és bort adok hozzá, majd kis lángon nagyon sűrűre főzöm. A végén kanállal kiszaggatva adom a hus mellé.