Vadliba Lady Rowena módra
Hozzávalók:
- vadliba
- só
- alma
- hagyma
- bacon
- sárgarépa
- zeller
- babérlevél
- zöldpetrezselyem
- kakukkfű
- tyúkhúsleves (szárnyasalaplé)
- vörösbor
- kukoricakeményítő
A megtisztított vadlibát egy éjszakán át sós vízben áztatom. Lecsöpögtetem, leszárítom, hasába rakok két-két negyed almát és vöröshagymát, tepsibe teszem vékony con szalonnát terítek a mellére, majd annyi időre rakom a sütőbe amíg, a bacon szallonnák szép ropogóssá válnak.Ekkor leveszem a bacont, a tepsibe egy négybe vágott vöröshagymát, egy feldarabolt sárgarépát, néhány darabka zellert, egy babérlevelet, két-három száll zöldpetrezselymet, fél kiskanál kakukkfüvet teszek,ráöntök fél liter tyúkhúslevest és egy negyed liter vörösbort. addig sütöm, amig a hús szinte már elválik a csontoktól. A leszűrt szaftott vízben elkevert egy evőkanál kukoricakeményítővel sűrítem be, és csészébe adom a liba mellé.