Kentucky vadkacsamell
Hozzávalók:
- vadkacsamellek
- bors
- bourbom
- barna cukor
- fokhagyma
- tejszín
Megfelelő mennyiségű lebőrözött, kicsontozott vadkacsamellet sóval és frissen őrölt borssal meghintve szobahőmérskleten egy óráig állni hagyok, aztán nagy serpenyőbe oldalanként három-háromperc alatt (illetve ahogy a hús mérete kivánja) megsütöm, és két kupica bourbonnal (például nyolc éves Kentucky Supreme) flambírozom.Kiszedem és állni hagyom, szaftjában közben egy evőkanál barna cukrot, két gerezd elkapart fokhagymát és két deci tejfölt öntök. Kicsit beforralom, közben fakanállal felkapargatom a serpenyő aljához sült részeket. Átlósan vékonyra szeletelem a húst, a szafthoz még két kupica bourbont öntök, de ezt már nem lobbantom lángra, hanem a szaftot a húsra öntve tálalom.