fbpx

logo

    Flambírozott fűrjek madeirábaan

    Flambírozott fűrjek madeirábaan

    Hozzávalók:

    • fürjek
    • rizs
    • madeira
    • szegfűszeg
    • őrölt gyömbér
    • narancs
    • vaj
    • fenyőmag (mandula)
    • konyak

     

    A madárkákat ez esetben rizzsel töltöm, madeirás-narancsos szaftban párolom, majd konyakkal flambírozom. mindennekelőtt megfőzöm a rizst, úgy lehet számolni hogy fűrjenként két-két csapott evőkanálnyi rizsre lesz szükség.Lábosba öntök (nyolc fürjhöz, azaz négy személyre számítva) négy deci madeirát,beleszórok nyolc csapott evőkanálnyi mazsolát,beleteszek három szegfűszeget, felforralom, öt percig főzöm. Akkor leszűröm, kidobom a szegfűszeget, a mazsolát pedig a főtt rizshez adom, a madeirát félreteszem. a rizshez adok még fél kiskanál gyömbért, egy kevés reszelt narancshéjat, egy kanál olvasztott vajat és öt-tíz deka apróra vágott fenyőmagot (esetleg mandulát), jól összekeverem, a madarakba töltöm. tepsibe rakom a jószágokat, leöntöm őket olvasztott vajjal, és negyven-negyvenöt pperc alatt a sütőben készre sütöm. A félretett madeirát elkeverem olvasztott vajjal meg egy narancs kicsavart levével, és sütés közben ezzel locsolgatom amadarakat.
    Ha kész, átrakom őket egy tűzálló tálra (ez nem kötelező csak a csin miatt történik) rájuk öntöm a szaftot, jól összemelegítem az egésszet, és az asztalnál egy merőkanálnyi (nagyjából négy kupica) konyakkal flambírozom.

    © 2024 ILLÉS és ILLÉS Kft. All Rights Reserved.