Fürj pezsgős málnaszósszal
Hozzávalók:
- fürjek
- só
- bors
- extraszűz olívaolaj
- málna
- pezsgő
- kukoricakeményítő
- friss rozmaring
Veszek személyenként két fürjet, sózom borsot őrlök rá. Fogok egy olyan serpenyőt amit a sütőbe is be tudok tenni, olivaolajat forrósítok benne, megbarnítom rajta a madarakat, aztán a hátukra fektetem őket, mellüket leterítem baconszelettel.A serpenyőt az előmelegített kétszázhúsz fokos sütőbe rakom, a teljes sütés idő negyven perc lesz. az első negyedóra elteltével a hőmérsékletet száznyolcvan fokra csökkentem. Közben géppel lepürésítek (két személyre számítva) negyed kiló málnát, belekeverek negyed liter pezsgőt, sózom, borsozom. Amikor a második negyedóra is letelt, a serpenyőbe öntöm a málnapürét, majd az állatkákat további tíz percig sütöm. Ennek elteltével kiragadom őket a serpenyőből, a szaftot pedig egy kis lábosba öntöm át.Két kiskanál , elkeverek egy kevés hideg vízzel,a szafthoz adom, két percig együtt főzöm, hogy besűrűsödjön.Nagy fehértányérok aljára kanalazom a mártást, rárakok két-két fürjet, zöld rozmaringágat teszek melléjük. Nem egy túlbonyolított étel, de hatásos, és elég profi benyomást tud kelteni.