fbpx

logo

    Fácán - libamájjal töltve

    Fácán libamájjal töltve

    Hozzávalók:

    • két nagyobbacska fácán
    • fodroskel-levelek
    • libazsír
    • libamáj
    • vaj
    • dióbél
    • fekete szarvasgomba
    • füstölt szalonna
    • a körítéshez vöröskáposzta
    • vaj
    • bors
    • vörösbor
    • vörösborecet
    • güge
    • aszalt sárga barack

     

    A káposztát ez esetben nem kell besózni éskinyomkodni, hanem csak fölszeleteljük,nagy lábosban vajon pároljuk tíz percig,közben sózzuk és borsozzuk,aztán ráönzünk egy liter vörösbort (egy közepes fej vöröskáposztával számitva), plusz fél-egy deci vörösborecetet, vagy amennyit gondolunk, aztán a százötven fokos sütőben egy és háromnegyed oráig pároljuk. akkor beleteszünk öt-öt szem fügét és aszalt sárgabarackot, és ezekkel pároljuk még negyedórán át.Közben leforrázunk két jókora fodros levelet,libazsíron oldalanként egy perc alatt aranybarnára sütünk két, egyenként tizenöt-húsz dekás libamájdarabot. Ezeket azután a fodros-levelekbe bugyolálván a fácánok hasába rejtjük. Összekeverünk tíz deka puha vajat két-két evőkanál dióbéllel és (konzerv)fekete szarvasgombával, mindezt elosztjuk a fácánok fellazított bőre alatt. Végül vékony füstölszalonna-szeletekbe csomagoljuk és csinosan körbekötözzük az állatkákat, majd sütőben készre sütjük
    Tálalás előtt pár percig pihentetjük, ez idő alatt vajon aranyszínüre pirítunk két vastag szelet felkockázott fehér kenyeret, amihez pár deka felcsíkozott pármai sonkát is adunk, csak a kecs miatt. Ezzel rakjuk körül a fácánt, a káposzta külön tálon kerül asztalra.

    © 2024 ILLÉS és ILLÉS Kft. All Rights Reserved.