Fácán gesztenyével
Hozzávalók:
- fácánok
- olivaolaj
- vaj
- hagyma
- gesztenye
- liszt
- vörösbor
- tyúkhúsleves (szárnyasalaplé)
- narancs
- rizibizikocsonya
- bouquet garni
Feldarabolok két fácánt, a darabokat olaj-vaj keveréken megbarnítom, sütőtálba rakom. A visszamaradt zsiradékon két felszeletelt hagymát és negyed kiló meghámozott gesztenyét dinsztelek, majd ezt is a hús mellé teszem. Egy serpenyőbe három csapott evőkanálnyi lisztet szórok, két- három percig kevergetem, aztán elveszem a tűzről, szép lassan hozzáöntök másfél deci száraz vörösbort, meg négy és fél deci hideg tyúkhúslevest,illetve szárnyasalaplét. Felforralom és főzöm, amig be nem sűrűsödik. Végül beleszórom egy fél narancs lereszelt héját, belefacsarom a fél narancs levét, hozzáteszek két kiskanálnyi ribizlikocsonyát, majd az egésszet a húsra öntöm.Beleteszek egy bouquet garnit, lefödöm, és száznyolcvan fokos sütőben puhára sütöm.