fbpx

logo

    Fácán - finom füvekkel és erdei gombával

    Fácán finom füvekkel és erdei gombával

    Hozzávalók:

    • fácánok
    • olivaolaj
    • vaj
    • hagyma
    • szegfűszeg
    • gomba
    • fehérbor
    • babérlevél
    • fokhagyma
    • kakukkfű
    • zöldpetrezselyem

    Feldarabolom a fácánokat, összesen mintegy másfél kilónnyit, oloj vaj keveréken megbarnítom, kiszedem. A visszamaradt zsiradékban két fej kockázott hagymát dinsztelek, rádobok négy szegfűszeget, majd negyed kiló felszeletelt vegyes, lehetőleg erdei gombát.Felöntöm fél liter száraz fehérborral, beleteszek kétbabérlevelet és három gerezd fokhagymát, belerakom a húst, rászórok egy-egy csipet finomra vágott kakukkfüvet és zöldpetrezselymet, lefödöm, és kis lángon puhára párolom.

    © 2024 ILLÉS és ILLÉS Kft. All Rights Reserved.